Идеи за запеканки с месо – 1 част

Предлагаме ви три много бързи, вкусни и интересни идеи за „запеканки“ запеканка с пилешко филе,тиквички и мацарела; запеканка с домати тиквички и кюфтенца и солени мъфини.

В нашия екип обичаме да приготвяме пилешко филе – чисто, сухо месо, на което не му трябва дълга топлинна обработка. Обикновено го нарязваме на пържолки и още в магазина го овкусяваме с готовия микс от подправки за пилешко месо. Това е услуга, която предлагаме в магазина на ул.Краище,бл 37, за всичките ни клиенти. Пържолките се нарязват и овкусяват в момента на покупката или можете да се възползвате от вече приготвените ни такива. Можем да ви ги доставим и на удобно за вас място в удобно за вас време

ТЕЛЕФОН ЗА ЗАЯВКА 0894092669

Единственото, което трябва да направите е да загреете оребрения тиган, да го намажете със зехтин и за около 15-20 мин имате готови пилешки пържолки.

Но ако искате да приготвите нещо по-завъртяно – ето идеи 🙂  Трябва ви 1 кг пилешко филе, нарязано на пържолки и овкусено още в магазина. Нарязвате две тиквички на шайби, дебели колкото един пръст. Намазвате дълбока тавичка обилно с масло, нареждате тиквичките като изцяло покривате дъното. Отгоре нареждате овкусеното пилешко филе и покривате с фолио за печене.

запеканка-с-тиквички

Пъхаме тавичката в загрята фурна на 160 С за 30 мин.  Изваждаме и поръсваме със 150-200 грама настъргана моцарела за пица или (и с нашенски кашкавал става), и запичаме още 10-15 мин докато моцарелата хване златиста коричка. Продуктите в тавата си пускат соковете и така хубаво се комбинират с маслото. Настърганата моцарела придава шикозен вид на ястието, но бульонът в тавата го прави сочно и много вкусно. Много е удобно запеканката да я нарежете на квадрачета като мусака или на триъгълничета като пица с нож за пица.

запеканка

В нашите магазини предлагаме пилешко месо на фирма „Амета“- Разград или така нареченото Лудогорско пиле.

Предлагаме три вида пилета:

Бяло пиле-Лудогорско 5,10лв/кг

Пиле Дюк 6,10лв/кг

Домашно пиле 10лв/кг

Също така в нашите магазини можете да намерите два вида пилешко филе:

Филе от бяло пиле-Лудогорско 9,90лв/кг

Филе от пиле Дюк 13,90лв/кг

СЛЕДВА ПРОДЪЛЖЕНИЕ 🙂

Speak Your Mind