Как да оправим вкуса на пресолено ядене?

solНай-добре е да преценим правилно дозата на солта, разбира се. Но ако се случи да пресолим яденето, ето няколко начина да подобрим вкуса му.

1.Ако яденето е супа и  тя е прекалено солена можем да прибавим картофи, фиде, ориз или зеленчуци. Това ще отнеме част от солта

2.В пресолената супа може да добавим и разбит белтък. След като поври се маха.

3.Ако пресолим ядене (и то е по-воднисто) може да сложим в бяла торбичка или кърпа измит ориз или брашно. Завързваме я и я пускаме в тенджерата да поври. Ще обере част от солта, но ще промени цвета на яденето. Затова може би е по-добре да добавим ориз, фиде.

4.Ако пресолим печено месо, може да добавим подходящ сос и да затоплим отново блюдото. Плътно около печеното месо може да нарежем неосолени картофи на филийки и да запечем отново.

5.Ако предозираме солта на салатата може да добавим още зеленчуци или други съставки без да ги солим. По този начин ще имаме повече салата, но няма да е толкова солена, че да не може да се яде. Ако салата е от свежи зеленчуци може да опитаме да я измием и след като се отцеди да я овкусим отново.

7.Ако маслините са много солени, може да ги боднем с вилицата и да ги залеем с вряла вода.След като престоят така една нощ изхвърляме водата. Може да ги залеем със зехтин или олио. Така маслините ще възвърнат своята лъскавина.

8.Соленото сирене може да го сложим във студена вода, за да се обезсоли.

Не забравяйте от къде можете да закупите качествено месо – от Вашата месарница. Обадете ни се на телефон 0894092669 и ние ще ви доставим месо до дома!

Харесайте страницата ни във фейсбук – Вашата месарница

Speak Your Mind