Как да разберем дали пилето е сварено?

varene_na_pile

Варите пиле, но не сте засекли преди колко време сте го сложили на котлона… Случва се! Как обаче да разберете дали пилето в сварено?

Нека първо да уточним за какво пиле става въпрос – дали домашно или пиле, закупено от магазин за месо. Ако пилето е купено от месарница и е замразено (първо трябва да се размрази) или охладено се слага в обикновена тенджера. Ако е домашно пиле е необходимо да се вари по-дълго време и затова за предпочитане е тенджера под налягане. Става по-бързо, но неудобството е, че не може да се отпени бульона. Освен това домакинята трябва да разчита на обонянието се за сваряване на пилето. Трябва да изчака с отваряне на тенджерата под налягане и да се опита дали е сварено пилето.

Затова нека да се съсредоточим върху обикновените пилета от магазина, за които най-често ние лично предпочитаме обикновена тенджера, за да може пилето да се отпенва. Така може бульона да се отпени лесно и да провери дали е сварено пилето.

Дали пилето е сварено става като с вилица леко се откъсва малко парченце от пилето. Ако месото не може да се откъсне, значи пилето трябва да се вари още. Ако се къса лесно и месото е крехко – значи пилето е сварено. Все пак внимавайте като късате месо, за  да не се наруши порцията при сервиране. Така свареното пиле на порции или цяло може да се използва за различни рецепти.

Ако имате нужда от качествено пилешко месо – заповядайте в магазини за месо Вашата месарница или ни се обадете – 0894092669. Ние правим доставки на месо до удобно за вас място. 

Харесайте страницата ни във фейсбук – Вашата месарница

Speak Your Mind