Пилешки дробчета с грозде

Както вече знаете – стартирахме нова рубрика – Вашата месарница готви за вас, където всяка сряда ще ви споделяме по една рецепта с разнообразни месни продукти. Тази седмица във Вашата месарница сме посветили на пилешките дробчета. Предлагаме пресни, охладени, свежи пилешки дробчета от Лудогорско пиле – на цена 4,40 лв/кг.  Предимството на нашата пилешка карантия е, че е насипна и можете да си купите необходимото ви количество.

Рецептата, която приготвихме за вас е за пилешки дробчета с грозде – прекрасно мезе към чаша бяло вино вечер през приятните пролетни вечери, които предстоят. Нали не сте забравили, че във Вашата месарница предлагаме и прекрасни вина на избите – Малката звезда и Вила Юстина.

Да се захващаме за готвене!

1image

Необходими продукти:

1/2 кг пресни пилешки дробчета от Вашата месарница

1 малка глава лук

1 скилидка чесън

2 с.л. зехтин

3 с.л. коняк

1 шепа грозде

1 шипка черен пипер

сол – на вкус

Начин на приготвяне:

Дробчетата се измиват и подсушават и се срязват на 2 (големина колкото една хапка). Лукът и чесънът се слагат да се задушат в сгорещения зехтин и веднага след тях и дробчетата. Разбъркват и след около 3 минути са почти готови. Време е да добавим подправките и коняка. Разбъркваме и оставяме за още 1-2 минути на котлона. Накрая за разкош прибавяме гроздовите зърна; още 30 секунди в тигана – и сме готови!

Добър апетит!

Speak Your Mind