За и против замразеното месо

zamrazeno_mesoИма много аргументи дали е по-добре да замразяваме месото или не. Идеалният вариант е да го консумираме прясно, но понякога просто се налага. И в крайна сметка е по-добре да яден правилно размразено месо, отколкото месо, което е започнало да се разваля. Във Вашата месарница повечето от месата са свежи, но имаме и такива, които ясно са обозначени, че са замразени. Обадете ни се, ако имате нужда от месо и ние ще ви предложим различни варианти. Телефонът за доставки на месо е 0894092669.

Харесайте страницата ни във фейсбук – Вашата месарница.

За замразяване на месото

1.Замразяването е най-добрия начин за запазване и съхранение на месото за определен период от време. По този начин не се променя химичният състав на месото. Размразеното месо се готви веднага.

2. Вкусовите качества на замразеното месо ще се запазят най-добре, ако правилно и бавно размразите месото.

3.Замразяването на месото и запазването му по този начин за определеният срок е напълно безвредно.

4.При замразяване се избягва възможността да се развият бактерии в месото. Това важи с пълна сила и за рибата. Според Европейското законодателство, в Европа ресторантите нямат право да използват за приготвяне на суши сурова риба, която преди това не е била замразена. Защо тогава да се притесняваме спокойно да замразяваме месо?

Против замразеното месо

1.Замразеното месо губи една част от хранителните си и енергийни качества, но пък замразяването прави месото по-крехко.

2.Замразяването и размразяването на месото разрушава до някъде неговата структура, но в крайна сметка е по-добре да ядем неразвалено месо, отколкото да го държим с дни в хладилника. А

Как да познаем дали месото е било замразявано?

Замразеното месо се познава по блестящата повърхност от ледените кристалчета. Не се допуска повторно замразяване на месото.

Полезно:

Как да разберем дали месото е прясно?

Как да оправим вкуса на пресоленото ястие?

Как да разберем дали пилето е сварено?

Speak Your Mind