Агнешки котлети с бира и ароматни подправки

Представяме ви поредната рецепта, която ни изпратихте за играта на Вашата месарница – Агне за Великден.

Рецептата за агнешки котлети с бира и ароматни подправки ни е изпратена от Димитър Алексеев Димитров. Публикуваме рецептата за агнешко без каквито и да е корекции, както Димитър ни я е пратил.

Можете и вие да участвате в играта, вижте как!

Харесайте страницата на Вашата месарница във фейсбук.

Необходими продукти:

– Крехки агнешки котлети. Колкото можете да съберете в тавата;
– Гъби печурки. Колкото ви душа иска;
– Картофи. Не много.
– Пресен лук. За предпочитане повече.
– Бира. Поне два/три литра.
Подправки на вкус:
– Универсален микс от „Вашата месарница“.
– Сол;
– Черен пипер;
– Лимонов сок;
– Червено вино;
– Копър;
– Брашно;
– Прясно мляко;
– Зехтин.

Начин на приготвяне:

За да приготвите тази рецепта ви е необходимо добро настроение и приятел за наздравици.

Първо: В купа наливате зехтина, изстисквате лимоновия сок и червеното вино. Добавяте сол и черен пипер на вкус. Универсалния микс също намира място в тази марината. Разбърквате.

Второ: Добавяте агнешките котлети и старателно ги разбърквате със сместа от купата. Завивате с фолио и оставяте купата с маринатата в хладилника поне за час;

Трето: Тук е време за първата наздравица. Наздраве!

Четвърто: Агнешките котлети се подреждат в тава за печене. Заливате с чаша бира внимателно, без да отмивате полепналите подправки по месото. Маринатата, останала в купата, също можете да я добавите. Печете на 220 градуса, или колкото там имате, докато придобият апетитен вид;

Пето: Изваждате котлетите от тавата. Би трябвало в тава да е останала част от бирата и маринатата. На тяхно място добавяте гъбите и лука. Запичате за още около 20 минути.

Шесто: Наздраве!

Седмо: Запичате една лъжица брашно в тиган. Целта е брашното да стане кафеникаво. Добавяте към препеченото брашно млякото, около 200 милилитра, и забърквате на котлона, докато получите хомогенна смес – сос бешамел;

Осмо: Изваждате лука и гъбите от тавата. Изсипвате останалия сос от тавата в тигана с приготвения бешамел и разбърквате.

Девето: Сервира се върху канапе от лук, гъби и картофено пюре. Внимателно заливате със соса бешамел. Поръсвате със ситно нарязан копър.

Наздраве!

Вижте още рецепти с агнешко:

Агнешки котлети на скара

Агнешки котлети със спанак и сирене

Speak Your Mind