Мариновано контра филе в три маринати

Здравейте! Искаме да ви предложим една нова идя!

Знаете ,че във Вашата месарницата в кв.Иван Вазов/ ул.Краище,бл.37/ предлагаме над 70 вида подправки и над 10 вида  традиционни и малко по-екзотични варива. Също така в момента на вашата покупка  можем да овкусим или мариноваме месото, което сте си избрали. Подготвили сме и няколко готови маринати:

  • ЕКЗОТИЧНА, МЛЕЧНА, ТАНТУРИ МАСАЛА МАРИНАТА /кисело мляко,прясно изстискан лимон, тантури масала, пресен копър/
  • СВЕЖА ПРОЛЕТНА МАРИНАТА СЪС СЕМЕНА ОТ РЕЗЕНЕ /зехтин, семена от резене, микс пипери,чесън на прах, пресен копър/
  • НАШЕНСКА МАРИНАТА/джоджен,пушен червен пипер,сол,сух лук/
  • МАРИНАТА КРЕХКА СКАРА/микс от подпровки за барбекю,с кимион и черен пипер/
  • ТОП БАРБЕКЮ МАРИНАТА / марината на базата на зехтин и червен пипер/
  • МАРИНАТА СЛЪНЦЕТО НА ИЗТОКА /зехтин, асефатида,суха горчица,сол/
  • МАРИНАТА ОРИЕНТАЛСКА УСМИВКА/зехтин,сумак,чесън на прах,сол/

Вече имаме и нова рубрика  „Вкусни хитринки“. В нея ви даваме идейки  какво можете да си приготвите от един вид месо. Обикновено ви предлагаме три рецепти… изпробвани!

И ето предложението за тази седмица:

СВИНСКО КОНТРА ФИЛЕ В ТРИ МАРИНАТИ

Контра филето е обезкостен и изчистен от жилки и мазнини котлет. Чисто и компактно месо, диетично и подходящо,както за лека семейна вечеря, така  и за по-официални моменти,когато искате да се попредставите пред близки и приятели. Тъй като контра филето е чисто месо, без мазнини, можете спокойно да го ползвате и в диетични режими на хранене… да си го хапвате без угризения, че ви е вкусно, но ще ви се отрази на линията!

И ТАКА…едно парче контра филе се нарязва на тънки филийки и се окрехкотява с професинален окрехкотител. Много подходящи са три от предложените по-горе  маринати:

НАШЕНСКА МАРИНАТА-джоджен,пушен червен пипер,сол,сух лук. От пушеното пиперче, месото става червено, а джодженът придава много близък, познат аромат на домашно свинско месце.

За любителите на по-екзотичните аромати предлагам:

МАРИНАТА СЛЪНЦЕТО НА ИЗТОКА-зехтин, асефатида,суха горчица,сол. Асефатидата  е вид смула, която се стрива и се ползва в индийската кухня. Тя има аромат на лук и чесън и е особено подходяща за хора,които не понасят съответните  зеленчуци,но харесват аромата им. Месцето става жълто и е особено ароматно!

И

МАРИНАТА ОРИЕНТАЛСКА УСМИВКА-зехтин,сумак,чесън на прах,сол. Сумакът е типично ориенталска подправка,много характерна в турската кухня и комбинирана с чесънчето на прах се получава експлозия от вкусове и цветове. И въпреки,че в турската кухня не се ползва свинско месо сумака,комбиниран с чесън изключително добре приляга на свинското контра филенце. 🙂

сурово-мариновано-месо

Процесът на приготвяне е един и същ

Загрявате оребрен тиган и с четчица го намазвате с мазниника. Дори малко слънчогледово олио не е фатално, даже е препоръчително, защото зехтинът ще промени вкуса на свинското месо. Наредете месцето в тигана и след една минутка го обърнете. Тъй като контра филенцето е тънко нарязано,не е необходимо да се пече дълго. 15 мин са предостатъчни месото да се изпече, но и да остане  крехко и сочно отвътре. Не забравяйте през три четири минутки да обръщате филенцата в тигана.

филета-на-тиган

 

Да ви е сладко!

Speak Your Mind