Подправки за пилешко месо

podprarvki-za-pileshkoВкусът на едно ястие зависи основно от качеството на продуктите. Ние можем да ви предложим качествено месо, доставено до дома. Вижте нашата ценова оферта за месо.

 

Харесайте страницата на Вашата месарница във фейсбук.

Друго, от което зависи вкусът на ястието е начинът на приготвяне и добавените подправки. Те се подбират в зависимост от вкуса, но има значение и продукта, който се приготвя. В случая – пилешко месо.

Ето най-често използваните подправки за пилешко месо:

1.Да започнем с най-популярната подправка – черният пипер. Може да се използва на зърна и смлян. Добавя се към супи, бульони, при печене, маринати на пилешкото месо.

2.Чесън и лук са незаменими в нашата кухня при приготвяне на ястия от пиле.

3.Бахарът и дафиновият лист също присъстват в блюдата с пилешко месо. Добре е внимателно да се употребяват, за да не навредят на вкуса на приготвеното ястие.

4.Риганът, мащерката и босилекът ще предадат по различен вкус и аромат на пилешкото. Може да се използват отделно или комбинирано.

5.Лютият червен пипер и кърито ще предадат пикантен вкус на месото приемлив за любителите на люто.

6.Да не забравим популярната зелена подправка – магданоза в супи, маринати и други блюда.

7.Лимоновият сок е не на последно място за овкусяване на пилешкото. Заедно със соев или друг сос, горчица, мед, кетчуп може да се използва за мариноване на месото.

8.За приготвяне на пилешко месо и за маринати могат да се използват и други цитрусови плодове – портокал, мандарини заедно с деликатното участие на джинджифила.

9.Кориандърът и розмаринът могат внимателно да допълнят  аромата на пилешкото месо.

Подправки за пуешко месо

Подправки за заешко месо

Подправки за филе Елена

Speak Your Mind