Свинско месо през лятото – защо пък не?

Свинското месо традиционно се смята за по-тежко, по-мазно и във Вашата месарница сме забелязали, че през лятото и през топлите месеци като цяло хората не го предпочитат особено много. Искаме обаче да кажем, че макар свинското место да е по-мазно от пилешкото например, то не е толкова тлъсто колкото мнозина смятат.

Ние във Вашата месарница предлагаме свинско месо от породи, които са така селектирани, че слоят мазнина е изключително тънък и месото е подходящо да се яде и през топлите месеци. Разбира се не става въпрос абсолютно всеки ден през лятото да ядем свинско месо, но 2-3 пъти в седмицата няма никакъв проблем. Във вътрешността на месото има по-малко мазнина и при печено голяма част от нея се стопява. Това има изключително предимство, защото чрез стопяването на мазнината се разнасят по-добре ароматните подправки, които сме сложили в ястието. Голяма част от най-популярните подправки за свинско месо се разтварят на мастна основа (например черен пипер, дафинов лист). Т.е. ако няма мазнина, ароматът на черния пипер би бил много по-слаб.

И така – не игнорирайте свинското месо напълно през пролетта и лятото – изберете не толкова тлъсто парче месо – например бонфиле, контрафиле, котлет и се насладете на невероятния му вкус! И не забравяйте, че качеството на свинското месо в България е едно от най-високите в световен мащаб! В България е добре да се консумира свинско месо!

Ако желаете ние можем да доставим месо до дома, офиса или посочено от вас място. Доставката е безплатна. Обадете ни се на телефон 0894092669.

Вижте ценовата оферта на Вашата месарница и поръчайте месо. Ние ще ви го доставим до дома!

Харесайте страницата ни във фейсбук – Вашата месарница.

 

Speak Your Mind